Топ-100
Back

ⓘ Julli Wiborg. Juliane Wiborg var ein norsk forfattar og lærar. Ho vart fødd på Leite i Ytre Holmedal, og var dotter til Nils Landmark. Juliane Wiborg er ein av ..




                                     

ⓘ Julli Wiborg

Juliane Wiborg var ein norsk forfattar og lærar. Ho vart fødd på Leite i Ytre Holmedal, og var dotter til Nils Landmark.

Juliane Wiborg er ein av dei mest lesne forfattarane frå Sunnfjord. Ho skreiv moraliserande bøker for "unge piker", og gav i alt ut 34 titlar. Juliane Wiborg hadde også fleire forteljingar i Nynorsk Vekeblad. Fleire av bøkene er omsette til svensk, dansk, tysk og finsk.

Juliane Wiborg er gravlagd på Vestre gravlund i Oslo.

                                     

1.1. Bibliografi Bøker

  • 1927 – Veien til mannens hjerte Oslo: Cappelen I fulltekst ved nb.no
  • 1922 – Seilasen Kristiania: Cappelen I fulltekst ved nb.no
  • 1920 – Frieren Kristiania: Cappelen I fulltekst ved nb.no
  • 1930 – Gyngende grunn Oslo: Cappelen I fulltekst ved nb.no
  • 1937 – Hundre prosent kvinne Oslo: Cappelen I fulltekst ved nb.no
  • 1925 – De paa sytten Oslo: Cappelen I fulltekst ved nb.no
  • 1918 – Naar kjærligheten kommer Kristiania: Cappelen I fulltekst ved nb.no
  • 1910 – Frøken Kiss Kristiania: Cappelen I fulltekst ved nb.no
  • 1921 – En farlig drøm Kristiania: Cappelen I fulltekst ved nb.no
  • 1932 – April Oslo: Cappelen I fulltekst ved nb.no
  • 1912 – Lykkebarnet Kristiania: Cappelen I fulltekst ved nb.no
  • 1909 – Kiss og alle de andre Kristiania: Lutherstiftelsens Boghandel I fulltekst ved nb.no
  • 1926 – De på atten Oslo: Cappelen I fulltekst ved nb.no
  • 1914 – Ragna: fortælling for unge piker Kristiania: Cappelen I fulltekst ved nb.no
  • 1924 – Frøken Tornerose Kristiania: Cappelen I fulltekst ved nb.no
  • 1923 – Hemmelig forlovet Kristiania: Cappelen I fulltekst ved nb.no
  • 1938 – Vi flytter hjemmefra Oslo: Cappelen I fulltekst ved nb.no
  • 1912 – Den Nye Guvernante Kristiania: Thronsen & Co´s Trykkeri I fulltekst ved nb.no
  • 1908 – Smaafolk: fortællinger for gutter og piker Kristiania: Lutherstiftelsens Boghandel I fulltekst ved nb.no
  • 1919 – Da eventyret kom Kristiania: Cappelen I fulltekst ved nb.no
  • 1915 – Forlovet Kristiania: Cappelen I fulltekst ved nb.no
  • 1934 – Tante Ovidia Oslo: Cappelen I fulltekst ved nb.no
  • 1911 – Jan og Eva: fortælling for gutter og piker Kristiania: Cappelen I fulltekst ved nb.no
  • 1917 – Mens hjertet længte Kristiania: Cappelen I fulltekst ved nb.no
  • 1933 – Mitt skib er lastet med- Oslo: Cappelen I fulltekst ved nb.no
  • 1911 – Student Kiss Kristiania: Cappelen I fulltekst ved nb.no
  • 1935 – Når gjøken galer Oslo: Cappelen I fulltekst ved nb.no
  • 1922 – Tryllenøkkelen: fortællinger Kristiania: Cappelen I fulltekst ved nb.no
  • 1929 – Ut- Oslo: Cappelen I fulltekst ved nb.no
  • 1928 – Unge øine Oslo: Cappelen I fulltekst ved nb.no
  • 1931 – Kusinen fra landet Oslo: Cappelen I fulltekst ved nb.no
  • 1916 – Majen Kristiania: Cappelen I fulltekst ved nb.no
  • 1913 – For første gang Kristiania: Cappelen I fulltekst ved nb.no
  • 1939 – Kari Hushjelp Oslo: Cappelen I fulltekst ved nb.no
                                     

2. Kjelder

  • Carl Lauritz Lund-Iversen red. 1990. Ord gjennom år: dikting og diktarar frå Sunnfjord og Nordfjord: 1700-1986 med bibliografi: ein antologi ved Carl Lauritz Lund-Iversen. Naustdal: Sogn og Fjordane forlag.
                                     

3. Bakgrunnsstoff

  • Else Breen 1999. "Julie Wiborg: litteratur eller triviallitteratur?". Barnelitteratur i mellomkrigstida: artikkelsamling fra et arbeidsseminar Finse 24 26. januar 1991: 134-152. Trondheim, Norsk senter for barneforsking
  • Kjersti Wictorsen Kola: Analyse av Kari Hushjelp. Høgskolen i Oslo
  • Anne Johanne Kvale 2006. "En ting er å stikke veien ut for andre, en annen ting er gå den selv". Jul i Sunnfjord: 34-35. Tilgjengeleg i bokhylla.no
  • Om Julli Wiborg i Lokalhistoriske artiklar Sogn og Fjordane