Топ-100
Back

ⓘ Gösta af Geijerstam var ein svensk forfattar og kunstmålar som kom til Dale i Fjaler i 1905, og vart busett der. Gösta af Geijerstam sine bøker handla om jakt, ..




Gösta af Geijerstam
                                     

ⓘ Gösta af Geijerstam

Gösta af Geijerstam var ein svensk forfattar og kunstmålar som kom til Dale i Fjaler i 1905, og vart busett der.

Gösta af Geijerstam sine bøker handla om jakt, skildringar i roman-form av fjellbondens liv i Gudbrandsdalen og eige liv.

"Levende naturfølelse og humoristisk sans særmerker Geijerstams bøker", skriv litteraturkritikar Erik Bjerck Hagen om forfattarskapen.

                                     

1. Bibliografi

Bøker

  • 1926 – Iva Storgaarden Oslo: Gyldendal I fulltekst ved nb.no
  • 1928 – Hulder-Berret Oslo: Gyldendal I fulltekst ved nb.no
  • 1925 – Paradisdage i Storevik Oslo: Gyldendal forlag I fulltekst ved nb.no
  • 1922 – Ormgutten, Roald og jeg Kristiania: Steenske forlag I fulltekst ved nb.no
  • 1916 – Krigare och Björnjägare Stockholm: Svenska Andelsförlaget
  • 1933 – Ingeniøren og hans hustru Oslo: Aschehoug I fulltekst ved nb.no
  • 1997 – Paradisdager i Storevik Selje: Scriptoriet. ISBN 8291859000 I fulltekst ved nb.no
  • 1924 – Inger Kristiania: Aschehoug I fulltekst ved nb.no
  • 1937 – Ongene og vi to i Storevik Oslo: Aschehoug I fulltekst ved nb.no
  • 1966 – Ormgutten, Roald og jeg Oslo: Helge Erichsen forlag I fulltekst ved nb.no
  • 1922 – Finska bataljonen Stockholm: Svenska Andelsförlaget
                                     

2. Kjelder

  • Lund-Iversen, Carl Lauritz Red., 1990. Ord gjennom år: dikting og diktarar frå Sunnfjord og Nordfjord: 1700-1986 med bibliografi: ein antologi ved Carl Lauritz Lund-Iversen. Naustdal: Sogn og Fjordane forlag.
  • "Gösta af Geijerstam". Store norske leksikon. Henta 28.07.2014.
                                     

3. Bakgrunnsstoff

  • Om Gösta af Geijerstam i Fylkesleksikon Sogn og Fjordane
  • Prosjekt Runeberg
  • Sunniva Hagenlund 1994. Portrett av et vennskap: Gösta af Geijerstam og Sigrid Undset. Oslo: Aschehoug.
  • Om Gösta af Geijerstam i Lokalhistoriske artiklar Sogn og Fjordane